Ingredienser
- 1/2 l mælk
- 1,5 dl grødris (125 g)
- salt
Fremgangsmåde
Mælken bringes i kog under omrøring, risene drysses i og simrer ved svag varme i 45-60 min., afhængig af rismærke. Smages til sidst til med salt. Hvis grøden bliver for tyk, uden at grynene er møre, må der tilsættes mere mælk.
Risengrød er en god og billig ret, men den hører sig absolut vinterhalvåret til. Det store problem ved risengrød har altid været rengøring af gryden bagefter, og ifølge mine erfaringer brænder grøden værst på i stålgryder, hvorimod den næsten eller slet ikke brænder på i en aluminiumsgryde, uanset om man rører i det eller ej. Men, har man kun en stålgryde, og det brænder på, hæld da varmt vand og vaskepulver i og lad det stå, gerne på den varme kogeplade (tænd evt. og lad det koge, hvis det er meget hårdnakket). Vaskepulver indeholder enzymer som er specielt beregnet til at løsne og opløse den slags rester.